BEBA VOĐA DOHRANE - Pomognite svome djetetu da se zdravo hrani

BEBA VOĐA DOHRANE - Pomognite svome djetetu da se zdravo hrani

BEBA VOĐA DOHRANE - Pomognite svome djetetu da se zdravo hrani

2.150,00 din
Knjiga trenutno nije dostupna za web porudžbinu :(

Opis

Beba – vođa dohrane je prirodan i logičan proces uvođenja čvrste hrane. Dete se hrani samostalno i pritom instinktivno odabira hranu koja mu odgovara i određuje njenu količinu.

Budući da se dete u proseku hrani pet puta dnevno, dobar deo dana provede spontano razvijajući finu motoriku tako stimulišući razvoj neuronskih veza (sinapsi) delom odgovornih za intelektualne kapacitete deteta. Zatim razvija koordinaciju oko – ruka, a zahvaljujući ranim pokretima kroz žvakanje jača mišiće artikulacijskog aparata (jezika, obraza i usana) i tako izgrađuje dobar temelj za zdrav jezičko-govorni razvoj. Ovakvim načinom ishrane dete stimuliše sva čula, a znamo da su čulni nadražaji temelj intelektualnog razvoja.

Pored IQ-a dete od najranijeg uzrasta jača i emocionalnu inteligenciju jer direktno učestvuje u porodičnim obrocima i razvija osećanje pripadnosti, što razvija njegov socio-emocionalni razvoj.

U novije vreme nauka se sve intenzivnije bavi ovim načinom dečje ishrane pa je sad već utvrđeno da deca koja su se hranila na ovakav način imaju i zdravije prehrambene navike, a ređe su gojazna.

Kao sisari predodređeni smo da se samostalno hranimo. Možemo, dakle, zaključiti da je Beba vođa dohrane potpuno prirodan razvojno-podsticajni proces kroz koji čovek treba proći.

Irena Orlović, urednica izdanja

Podaci

Autor: Gill Rapley, Tracey Murkett

Broj stranica: 237

Uvez: meki

Godina izdanja: 2011.

ISBN: 978-953-7351-24-3

Dimenzije: 170 x 230 mm

Izdavač:  Harfa

Kupci ove knjige kupili su i: