Beograd: Disciplina bez drame - celodnevni seminar Irene Orlović

Beograd: Disciplina bez drame - celodnevni seminar Irene Orlović

 


"Edukacija kod Irene Orlović mi je donela nove i korisne uvide u funkcionisanje dečjeg mozga i način komunikacije sa decom. Koristeći podatke iz naučnih studija, pozivajući se na vrhunske terapeute i autore knjiga iz oblasti psihologije i medicine, uz primere iz sopstvenog života – Irena lako prenosi znanje i naučne činjenice. Od dizajna njene prezentacije do praktične primene svega što je naučila, Irenino predavanje mi je bilo jedno od najlepših kojem sam prisustvovala."

Jasmina Stojanović, dugogodišnja glavna i odgovorna urednica magazina Sensa, današnja urednica i menadžer projekata u Original Magazine koji izdaje Fondacija Novak Đoković

 

HARFA ORGANIZUJE NAJPOSEĆENIJE SEMINARE U HRVATSKOJ. 

PRIJAVITE SE I VI OVDE!

 

 

Da li Vam se ikada dogodilo da pričate (štaviše vičete), ali vas dete ne čuje niti razume?

Događa li vam se da ponekad kao roditelj gubite kontrolu nad svojim životom?

Jeste li ikada imali osećaj da diciplina koju primenjujete ne funkcioniše ma šta vi uradili?

 

Pre nego što odgovorite, želim da vas zamolim da potpuno zaboravite sve što ste do sada znali o disciplini. Zaboravite značenje te reči i zaboravite na ono što ste čuli kako roditelji treba da reaguju kada deca učine nešto što ne bi trebalo.

Umesto toga, postavite sebi pitanje: da li ste otvoreni da barem razmislite o drugačijem pristupu disciplini? Pristupu koji će vam pomoći da ostvarite svoje trenutne namere da vaše dete učini pravu stvar u trenutku, ali i dugoročne ciljeve da im pomognete da postanu dobri ljudi koji su srećni, uspešni, ljubazni, odgovorni i čak i samodisciplinovani? Da li ste otvoreni za lični rast kroz roditeljstvo? Ako je to slučaj, onda je ovo edukacija za vas.

 

Pozivamo vas da nam se pridružite u rastu i razvoju na seminaru

 

DISCIPLINA BEZ DRAME

 

koji će se održati u Beogradu 3.11.2019. od 10 do 17 sati
u hotelu ABBA
(Kruševačka 38, Beograd)

 

 

Opis seminara

Cilj ovog seminara je da pomogne svima onima koji su zainteresovani za zdrav mentalni razvoj dece da razumeju način na koji se njihov mozak i um formiraju u prvim godinama, te kako mi odrasli utičemo na to formiranje. Na seminaru ćemo praktično proći načine terapeutske komunikacije i disciplinovanja koje podržava zdrav razvoj deteta. Radićemo tehnike koje mogu pomoći da se izgradi povezujući odnos od kojeg dobrim delom zavisi daljnji razvoj detetovih kako socioemocionalnih tako kognitivnih sposobnosti, o čemu se manje govori danas. Polaznici seminara će dobiti uvid u ljudski mentalni sklop i načine njegovog funkcionisanja, te će steći kompetencije potrebne da pomognu detetu da gradi zdravu sliku o sebi, ali i kompetencije koje će im pomoći da razumeju sebe i grade bolje partnerske, prijateljske ili poslovne odnose.

Od 2018. Harfa deluje i u Srbiji! 

 

Na seminaru Irena Orlović daće odgovore na sledeća pitanja:

 • Zašto je emocionalna inteligencija temelj intelektualnog razvoja?
 • Kako iz najtežih životnih situacija izvući samo najbolje?
 • Kako rasti kroz proces vaspitanja dece?
 • Kako izgraditi dobar povezujući odnos s detetom?
 • Kako razgovarati s detetom da vas dete čuje?
 • Kako oblikovati svoj, a potom i detetov mozak otvoren za dalji razvoj?
 • Kako probuditi neograničenu unutrašnju snagu?
 • Kako komunicirati poput terapeuta?
 • Kako putem komunikacije možemo oblikovati i integrisati mozak u razvoju?
 • Zašto su roditelji najvažnija karika u vaspitanju i obrazovanju dece?
 • Kako pomoći deci da crpe svoje potencijale i izrastu u najbolju verziju sebe?
 • Na šta posebno treba da obratimo pažnju ako želimo da se mozak deteta zdravo razvija u prvim godinama života?
 • Kako podsticati razvoj empatije kod dece?
 • Kako terapeutsko pričanje priča deluje isceljujuće na decu?
 • Kako koristiti priče kao prevenciju trauma i kreiranje novih osnažujućih iskustava?

 

Satnica seminara i raspored rada

Seminar počinje u 10 sati i završava u 17 sati. 
Svakih sat i po otprilike imaćemo pauzu od 15 minuta. Veća pauza za ručak je u 13 sati i traje sat i 15 minuta.
Najpre ćemo govoriti o razvoju mozga deteta u prvim godinama, a potom o terapeutskim modelima komunikacije jer naša komunikacija znatno utiče na to kako će se razvijati mozak deteta. Kroz radioničarski deo vežbaćemo komunikaciju koja pozitivno deluje na razvoj mozga deteta, a nama ostavlja dobro osećanje. 

10:00 - 11:15 Predavanje - radionica
11:15 - 11:30 Pauza
11:30 - 13:00 Predavanje - radionica
13:00 - 14:15 Pauza za ručak
14:15 - 15:30 Predavanje - radionica
15:30 - 15:45 Pauza
15:45 - 17:00 Predavanje - radionica

 

PRIJAVA NA EDUKACIJU JE OBAVEZNA. POPUNITE PRIJAVU!

Seminar je namenjen roditeljima, vaspitačima, učiteljima, psiholozima, pedagozima, socijalnim pedagozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psihoterapeutima i svima koje zanima ovo područje dečjeg razvoja.

 

 

 

O voditeljki seminara

Irena Orlović je završila petogodišnju edukaciju za neurolingvističkog psihoterapeuta pri nemačkoj krovnoj oraganizaciji DVNLP. Dodatno se usavršava na Mindsight Institutu koji je osnovao dr Danijel Sigl čije knjige je objavila u svojoj izdavačkoj kući Harfa. Takođe je započela edukaciju u području telesno orijentisane psihoterapije. Sertifikovana je od strane nemačke krovne organizacije DVNLP i kao NLP trener.

Autorka je nagrađivane web-aplikacije Pametnica. Vlasnica je i urednica izdavačke kuće Harfa u Hrvatskoj putem koje je prethodnih 17 godina proučavala literaturu uglednih svetskih neuronaučnika, psihologa i psihoterapeuta u području razvoja dece.
Vođena ličnim iskustvom kroz rad na ranoj stimulaciji sa svojim detetom, koristeći neke od tih naslova, uredila je i objavila u Harfi seriju literature pod sloganom Knjige koje vole decu. Prepoznata je od strane Udruge poslovnih žena KRUG jer je kao roditelj deteta s teškoćama u razvoju, uvidevši da nedostaje literature koja bi pomagala roditeljima u sličnoj situaciji, okupila stručni tim i pokrenula izdavačku kuću Harfa koja je danas poznata u javnosti kao kuća koja objavljuje literaturu renomiranih stručnjaka iz područja ranog podsticanja emocionalnog i intelektualnog razvoja dece.

Od strane istog udruženja dobila je i nagradu kao preduzetnica godine u kategoriji socijalnog preduzetništva, a pod pokroviteljstvom predsednice Republike Hrvatske. Trenutno je u procesu osnivanja inovativne privatne osnovne škole s internacionalnim programom putem koje će deca učiti da jačaju svoje kognitivne sposobnosti kroz socioemocionalne programe.

Od 2018. Harfa deluje i u Srbiji 

 

 

Disciplina bez drame
3.11.2019. od 10 do 17 sati
Hotel ABBA, Beograd

 

PRIJAVA NA EDUKACIJU JE OBAVEZNA. POPUNITE PRIJAVU!

Ili se javite na: 
e-mail: anita.ordog@knjizara-harfa.rs
telefon: 060 7529 529

Mesto na seminaru rezervisaćete tek uplatom kotizacije.

Cena seminara za rane prijave i uplate do 23.10. : 50 evra / 5800 dinara 
​Cena seminara: 60 evra / 7000 dinara

Podaci za uplatu: 

Broj računa: 340-11421459-27 Erste bank AD Novi Sad
Irena Orlović PR Harfa i Pametnica
Desanke Maksimović 35E
21000 Novi Sad, poziv na broj: 03112019

 

Seminar je namenjen roditeljima, vaspitačima, učiteljima, psiholozima, pedagozima, socijalnim pedagozima, edukacijskim rehabilitatorima, logopedima, psihoterapeutima i svima koje zanima ovo područje dečjeg razvoja.

Posle završenog seminara svi učesnici dobiće sertifikat o učestovanju.​ 
Na seminaru ćete moći da kupite knjige izdavačke kuće Harfa, po posebnim cenama – samo za vas!

 

 

Učestvovanje je moguće otkazati isključivo pisanim putem (na mejl adresu: anita.ordog@knjizara-harfa.rs) najkasnije 7 radnih dana pre početka programa. Učesnici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu nemaju pravo na povraćaj kotizacije i dužni su da plate punu naknadu. Ako prijavljeni učesnik ne može učestvovati na programu, može poslati drugog zamenskog učesnika.
Pametnica zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju naknada se vraća u potpunosti. Popunjavanjem ovog obrasca za prijavu prihvatate ove odredbe i opšte uslove.
Učestvovanje je moguće otkazati isključivo pisanim putem (na mejl adresu: anita.ordog@knjizara-harfa.rs) najkasnije 7 radnih dana pre početka programa.
Učesnici koji su odustali nakon tog roka ili ne prisustvuju programu nemaju pravo na povraćaj kotizacije i dužni su da plate punu naknadu. Ako prijavljeni učesnik ne može učestvovati na programu, može poslati drugog zamenskog učesnika.
Pametnica zadržava pravo otkazivanja – u ovom slučaju naknada se vraća u potpunosti. Popunjavanjem ovog obrasca za prijavu prihvatate ove odredbe i opšte uslove.

 BEOGRAD edukacija: Kako komunikacijom oblikovati pozitivan mozak kod deteta

BEOGRAD edukacija: Kako komunikacijom oblikovati pozitivan mozak kod deteta

„Kako komunikacijom oblikovati "pozitivan" mozak kod deteta“ Kada: 29.04.2018. od 9:30 h Gde: Hotel Royal Inn, Ulic...


Onlajn edukacija KAKO PODIĆI MENTALNO SNAŽNO DETE, jun 2022.

Onlajn edukacija KAKO PODIĆI MENTALNO SNAŽNO DETE, jun 2022.

Pozivamo vas da se pretplatite na onlajn edukaciju Irene Orlović KAKO PODIĆI MENTALNO SNAŽNO DETE i u toplini sopstvenog doma, u vreme koje ...


Roditelji, uzdržite se

Roditelji, uzdržite se

Ne možete programirati decu da postanu kreativna. Ukoliko pokušate da projektujete određeni vid uspeha, i najbolje što iz toga mo...


BEOGRAD: Kako komunikacijom oblikovati snažan mozak kod deteta

BEOGRAD: Kako komunikacijom oblikovati snažan mozak kod deteta

Pozivamo vas na edukaciju: Kako komunikacijom oblikovati snažan mozak kod deteta Edukacija kod Irene Orlović mi je donela nove...


Saveti psihologa za uspešno disciplinovanje dece: I kod kažnjavanja i kod nagrađivanja važe ista pravila

Saveti psihologa za uspešno disciplinovanje dece: I kod kažnjavanja i kod nagrađivanja važe ista pravila

Šta je najvažnije prilikom nagrađivanja i kažnjavanja dece i kakve te kazne i nagrade treba da budu kako bi bile uspešne, savetuje ps...


POZITIVNA DISCIPLINA: ŠTA RADITI KADA DETE ZAHTEVA PREVIŠE PAŽNJE?

POZITIVNA DISCIPLINA: ŠTA RADITI KADA DETE ZAHTEVA PREVIŠE PAŽNJE?

Taman ste legli da malo odmorite od napornog posla ili sređivanja kuće, i želeli ste da popijete kafu, kada iz jednog ugla sobe izviruje mala glavi...