KAKO BITI VOĐA VUČJEG ČOPORA Vođstvo u porodici protkano ljubavlju

KAKO BITI VOĐA VUČJEG ČOPORA Vođstvo u porodici protkano ljubavlju

KAKO BITI VOĐA VUČJEG ČOPORA Vođstvo u porodici protkano ljubavlju

1.599,00 din

Opis

Poslednja knjiga Jespera Jula Kako biti vođa vučjeg čopora govori o promenama u vaspitnim paradigmama koje su se prilagodile društvenim i istorijskim okolnostima, dok je doba permisivnog vaspitanja, dominantnog u proteklih dvadeset godina, prošlost. Roditelji koji su bili strogo odgajani učinili su sve da tako ne odgajaju vlastitu decu. Ali rezultati istraživanja pokazali su da deci takvo vaspitanje nipošto ne odgovara.

Deci je potrebno vođstvo u porodici, ali vođstvo nije isto što i vaspitanje: naime, bez vođstva u porodici nema ni vaspitanja. Roditelji mogu odgajati zdravo dete samo ako se u roditeljskoj ulozi osećaju kompetentnima i vrednima, a ne bespomoćnima. Razvoj osećanja vrednosti kod deteta gotovo sasvim zavisi od  roditeljskog vođstva. Deca i roditelji mogu učiti jedni od drugih, ali roditelji pre svega moraju kod sebe otkriti i razviti osećanje sopstvene vrednosti kako bi ga
mogli razviti kod svoje dece.

“Kao odrasli možemo imati vredne uzore i izvan porodice, ali kao deci potrebni su nam odrasli s kojima nas povezuje odnos zasnovan na ljubavi.”

Podaci

Autor: Jesper Jul 

Broj stranica: 200

Uvez: meki

Godina izdanja: 2020.

ISBN: 978-86-81222-09-6

Dimenzije: 148x210 mm

Izdavač: Harfa

Kupci ove knjige kupili su i: